Loading...

Julehilsen fra Experian

«I 2018 var Experian for femte året på rad på listen over verdens mest innovative selskaper. Det viser at vi har en unik kultur for innovasjon i dagens digitale og datadrevne økonomi.» – Frode Berg, Managing Director Nordics, Experian

2018 har vært et bra år for norsk økonomi. Veksten er god og arbeidsledigheten faller. Samtidig ser vi en del skyer på himmelen. Handelskonflikten mellom USA og Kina skaper utfordringer for utviklingen i verdensøkonomien, noe som blant annet har ført til uro på verdens børser denne høsten.

Her hjemme fikk vi vår første renteoppgang siden 2011. Og skal vi tro på prognosene til Norges Bank vil rentene stige fem ganger til de neste tre årene. Det betyr en boliglånsrente oppunder fire prosent. Det gjør oss ekstra bekymret at vi i Norge er blant de landene med høyest gjeld per innbygger.

En annen bekymringsfull utvikling er at nordmenn har samlet på seg over 100 milliarder kroner i forbrukslångjeld. En måte å sikre at kun de riktige menneskene får tatt opp forbrukslån er innføring av Gjeldsregister. I forrige uke ga  Barne-og likestillingsdepartementet den formelle tillatelsen til å opprette gjeldsregistre. Experian, gjennom Experian Gjeldsregister as, er stolt av å være blant de tre aktørene som har fått konsesjon. Klikk her for å lese mer om Experian gjeldsregister as

På Forbes sin liste over verdens mest innovative selskaper

I Experian er vi stolte over at innovasjon er en så sterk del av vår bedriftskultur. Experian skal fortsette å dyrke vår innovasjonskultur og øke fokuset på å levere førsteklasses kundeopplevelser. Det er nettopp denne innovasjonskulturen som er hovedgrunnen til at vi figurerer på Forbes sin liste over verdens mest innovative selskaper for femte år på rad. I år klatret vi til en 57. plass totalt sett, og vi er blant de ti mest innovative selskapene med hovedkontor i Europa.

Som en del av våre innovative strategier for 2019 lanserer vi blant annet Experian Ascend Analytics on Demand. Det er en fullintegrert stordata- og analyseplattform som skal hjelpe virksomheter med å ta raskere, mer pålitelige og mer kunnskapsbaserte beslutninger. En undersøkelse fra Experian Business Review viser at kun 30 prosent av de viktigste beslutningstakerne utnytter dataanalyseprogrammenes fulle potensial i dag. Derfor er analyseplattformer som Experian Ascend Analytics on Demand avgjørende.

Kunstig intelligens viktig i 2019

Experian har sett nærmere på nye bransjetrender og de viktigste utfordringene knyttet til det digitale skiftet. Mer enn 700 ledere og beslutningstakere er intervjuet. Analysen som har blitt gjennomført underbygges av forskning fra Forrester Consulting. Et av de viktigste funnene er at kunstig intelligens blir viktig i 2019. Halvparten av bedriftslederne i undersøkelsen fra Experian og Forrester sier at bruken av kunstig intelligens vil bli langt mer utbredt når det gjelder risikostyring og forebygging av svindel.

På et vis ligger 2019 an til å bli det året da kunstig intelligens gikk fra å være et buzz-ord til å bli en integrert del av livene våre. Vi mistenker nemlig at det ligger en Google Home under mange juletrær i år, og denne lille hjemme-assistenten er basert nettopp på AI-teknologi. Med dette julegavetipset ønsker jeg å takke for samarbeidet i året som har gått og ser frem til videre samarbeid i året som kommer.