Loading...

Konkursnedgang i april

Konkursnedgang i april

408 selskaper gikk konkurs i april, en nedgang på hele 11,3 prosent. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

–  Det er hyggelig med nedgang i konkursene i april, men vi skal huske mye av nedgangen kan tilskrives påskeeffekter. I fjor kom nemlig påskens helligdager i mars, i år kommer de i april. Normalt er det færre selskaper som tar turen til skifteretten når det er fridager. Vi skal derfor være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner denne måneden, sier salgsdirektør, Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Så langt i årets fire første måneder har totalt 1 745 selskap gått konkurs, et fall på 1,5 prosent sammenliknet med sammenlignet med samme periode i fjor.

Så langt har året startet meget bra. Vi skal huske på at det stadig etableres flere selskaper i Norge, og derfor er det svært positivt at antall konkurser faller. Det tyder på at norsk økonomi er solid, sier Kristiansen.

Så langt i år har konkursøkningen vært størst i Nordland og Hedmark, med en økning på henholdsvis 52,7 og 41,9 prosent. Størst konkursnedgang har Vest-Agder og Telemark med henholdsvis 44,8 prosent og 28,1 prosent færre konkurser.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

**

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil +47 930 09 713

Om Experian
Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).