Experians presserom

RELEVANTE NYHETER FRA EXPERIAN

Bygg og anlegg fortsatt på konkurstoppen

19-05-2015

Byggebransjen går godt, men står likevel for hele 25 prosent av alle konkursene i Norge i årets fire første måneder. Totalt har 417 selskaper innen bygg og anlegg gått konkurs så langt i år, noe som gjør bransjen til en av verstingene på konkursstatistikken, viser en fersk rapport fra Experian.

-Byggebransjen består av en jungel av underleverandører. Terskelen for å starte selskap er svært lav og mange forsøker seg. At selskaper uten nok kompetanse eller en god markedsstrategi går konkurs er derfor helt naturlig. Før noen store selskaper går over ende er det ingen grunn til uro, men utviklingen bør likevel følges tett, sier administrerende direktør i Exerpian, Frode Berg

Så langt i 2015 er 1607 selskaper slått konkurs, noe som er en nedgang på 2 prosent sammenliknet med fjoråret. Totalt ble 338 selskaper slått konkurs i april, som er en nedgang på 15 prosent fra samme tid i fjor. Bygg- og anleggsbransjen har høye konkurstall også i april med 99 konkurser, bare fem færre enn i fjor.

Stor konkursøkning i oljeservicekommuner

Ålesund, Arendal og Fjell ved Bergen er alle kommuner med mange oljeservice-selskaper, og stor vekst i antall konkurser. I Ålesund ble 22 selskaper slått konkurs i årets fire første måneder, mot 10 i fjor. I Fjell er det fire flere konkurser i år sammenliknet med i fjor.

- Konkursøkningen i oljeservicekommuner kan være de første konkrete utslagene av trangere tider i olje og gass-sektoren. Ålesund, Arendal, Fjell og Sund er kommuner tett knyttet til olje og gass, og sårbarheten i næringsstrukturen er derfor stor. For disse lokalsamfunnene har konkurser langt mer dramatisk virkning enn i store byer, sier Berg.

------

Om Experian

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse og markedsinformasjon til bedrifter. Vi hjelper våre kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger.

Experian plc er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del af FTSE 100-indekset. Den samlede omsetning for finansåret som endte 31. mars 2015 var 4,8 mia. USD. Experian består av 17.000 ansatte i 39 land og har hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Experian i Norden

I Norden er Experian representert i Norge, Danmark og Estland. Den nordiske organisasjon er en del av EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika). I Norge har Experian kontor i Oslo og Moss, med tilsammen 55 ansatte.

  • © Experian 2018. Alle rettigheter.