Experians presserom

RELEVANTE NYHETER FRA EXPERIAN

Stille før stormen: Flat konkursutvikling i Norge

15-06-2015

På tross av mange sterke signaler om økonomisk nedtur i Norge, viser konkurstallene for årets fem første måneder en flat utvikling sammenliknet med i fjor.  

- Begrepet stille før stormen har vel aldri vært riktigere. Vi vet at det normalt tar 6-9 måneder fra selskaper opplever en nedtur til betalingsproblemene blir så akutte at selskapet havner i skifteretten. Først da dukker det opp i konkursstatistikken, sier administrerende direktør i Experian, Frode Berg

Så langt i 2015 er 2027 selskaper slått konkurs i Norge, noe som er en nedgang på 0,8 prosent sammenliknet med fjoråret. De mest oljeutsatte fylkene Hordaland og Rogaland har begge en nedgang i antall konkurser, på henholdsvis 15 prosent og 5 prosent sammenliknet med fjoråret. Konkurstallene står i sterk kontrast til krisestemningen i norsk økonomi.

- Ordførerne i Rogaland har nylig vært samlet til krisemøte og prisene på bolig og næringseiendom i Stavanger-regionen har begynt å synke kraftig. Alle tegn tyder på at det bare er et tidsspørsmål før antall konkurser i de mest oljeeksponerte fylkene vil øke, sier Berg.

------

Om Experian

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse og markedsinformasjon til bedrifter. Vi hjelper våre kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger.

Experian plc er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del af FTSE 100-indekset. Den samlede omsetning for finansåret som endte 31. mars 2015 var 4,8 mia. USD. Experian består av 17.000 ansatte i 39 land og har hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Experian i Norden

I Norden er Experian representert i Norge, Danmark og Estland. Den nordiske organisasjon er en del av EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika). I Norge har Experian kontor i Oslo og Moss, med tilsammen 55 ansatte.

  • © Experian 2018. Alle rettigheter.