Loading...

Ny løsning tar hvitvaskingshåndtering til nye høyder

Nye og mer omfattende regler på hvitvaskingsområdet stiller større krav til virksomhetenes håndtering av risikovurdering, kundekjennskap i forbindelse med opprettelse av nye kundeforhold, samt overvåking og rapportering til myndighetene.

Heldigvis kan kvalitetsdataleverandører og konkrete compliance-systemer hjelpe virksomhetene med å løse mange av disse utfordringene effektivt og smidig, samtidig som de overholder lovgivningen.

Experian introduserer i dag løsningen Bridger Insight på det norske markedet. Bridger Insight er en fleksibel online-løsning som kan hjelpe norsk bedrifter med foreta lynraske compliance-kontroller på både norske og internasjonale enkeltpersoner og bedrifter, tilpasse og kontrollere risikoeksponering, og strukturere og dokumentere compliance-prosesser i forbindelse med opprettelse av nye kundeforhold, så vel som ved utbetaling og løpende overvåkning.

Experian lanserer Bridger Insight for norske selskaper i samarbeid med LexisNexis, som er anerkjent i markedet for høykvalitets compliance-data.

Slik fungerer Bridger Insight

Systemet er fra brukersiden et enkelt webgrensesnitt der ulike brukerprofiler med forskjellige oppgaver og rettigheter enkelt opprettes og tildeles av en administrator. Deretter logger den aktuelle brukeren seg på og utfører oppgaver som for eksempel innledende PEP- og sanksjonskontroller. Systemet kan selvsagt tilpasses selskapets ønsker til prosess og håndtering, som at løsningen bidrar til å identifisere falske positive treff og håndtere egne positivlister og mye mer.

Senior Product Manager  Kjell Tofte fra Experian Norge er begeistret for løsningen og spesielt for muligheten til å laste opp filer til screening av mange kunder. Kundene kan selv tilpasse hvilke formater filene deres har, og det er lett å administrere enten ad hoc-screening eller angi automatiske kjøringer av batchfiler.

– I en kompleks organisasjon er det ofte tidkrevende å dokumentere alle compliance-prosessene, noe som er et krav når myndighetene banker på døren og gjennomfører tilsyn. Bridger Insight gjør dette arbeidet lettere, siden prosessene allerede ligger i systemet. Det øker sikkerheten og kvaliteten både i det daglige arbeidet med compliance, og ikke minst når dokumentasjonen skal sendes til revisjon og myndigheter, sier Tofte.

– Bridger Insight har gått sin seiersgang i utlandet og Experian er derfor stolte av å tilby løsningen her i Norge, hvor den komplementerer Experians solide kompetanse innenfor compliance, avslutter Tofte.

Ønsker du å vite mer om hvordan Bridger Insight kan forbedre din compliance?

Ta kontakt – charlotte.hoydal@experian.com