Loading...

Hardt rammet overnattings- og serveringsbransje

Totalt sett er antall konkurser så langt i år lavere enn forventet. En bransje som derimot merker koronakrisen for alvor er overnattings- og serveringsbransjen. Tall fra analyseselskapet Experian viser at antallet konkurser i nevnte bransje har økt med hele 21 prosent bare i april.

I forrige uke (uke 17) ble det totalt registrert 66 konkurser i vårt langstrakte land. Til sammenligning var det 19 konkurser i uke 15, og 55 konkurser i uke 16. I snitt har 82 bedrifter gått konkurs per uke. Hittil i år er antall konkurser redusert med fire prosent sammenlignet med fjoråret. Estimerte antall konkurser for april i år er på 227, hvilket betyr en nedgang på 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Tøft for hoteller og restauranter

Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør i Experian, sier at konkurstallet for forrige uke er et godt stykke under snittet før tiltakene fra myndighetene og beredskapsplaner førte til færre konkurser.

– Der vi tydeligst ser konsekvensene av koronaviruset er ikke overraskende i overnattings- og serveringsbransjen. I forrige uke var det 12 bedrifter som gikk konkurs. I april økte antall konkurser med hele 21 prosent, mens økningen så langt i år har vært på seks prosent, sier han.

18 registrerte konkurser i varehandelen

I uke 17 ble det registrert 18 konkurser i kategorien varehandel. Per Ivar Kristiansen sier selv om dette er en bransje som har slitt over tid, så har ikke koronakrisen økt konkursraten.

– Selv om mange i varehandelen sliter, har det enn så lenge ikke materialisert seg i konkurser enda. Sammenlignet med april i fjor er det faktisk en nedgang på 16 prosent, og hittil i år er antall konkurser i denne bransjen ned 11 prosent. Her tror jeg dessverre vi vil se flere konkurser i tiden som kommer, sier han.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil +47 930 09 713