Jun 2020 | Kundecase | Defero

 

 

Experian og oppstartsselskapet Defero samarbeider, for å gjøre kredittopplysninger lettere og gratis tilgjengelig for privatpersoner.

De færreste Nordmenn vet hva sin kredittscore er, og enda færre vet hvor viktig den er for deres økonomi. Men det er faktisk slik at kredittscoren din er en meget viktig faktor for hvorvidt du får lån eller ikke, samt til hvilke betingelser. At personer ikke har et tettere forhold til dette er overraskende, sier Eigil Arff Tarjem, Daglig leder og gründer i Defero (avbildet til høyre).

Experian er verdens ledende leverandør av kredittinformasjon, og har lenge gjort privatpersoner sin data tilgjengelig via MinExperian. Per Ivar Kristiansen, Salgsdirektør i Experian, forteller at Experian ønsker å være åpne om hvordan folk kan påvirke sin kredittscore. Det gjøres mest effektivt ved å rydde opp i utestående gjeld, passe på å ikke pådra deg betalingsanmerkninger og forsøke å ha en positiv «disponibel inntekt».

Da Defero kom til oss å fortalte om idèen sin, syntes vi dette var spennende, og noe vi selvfølgelig ønsket å hjelpe de med å bygge opp. Dette er et viktig tema, og det er derfor bra at Defero setter dette på dagsorden. At Defero valgte Experian som leverandør av kredittdata er noe vi syntes er  gøy, sier Kristiansen videre (avbildet til venstre).

Da hele vår forretningsmodell baseres på data, er det meget viktig at kvaliteten på denne er av beste klasse. Vi valgte derfor Experian som leverandør, fordi de har gode tekniske løsninger, og ikke minst bransjens beste kundeservice. Vi er utrolig glade for samarbeidet med Experian, sier Tarjem.

Experian sin score går fra 1-1000 og har følgende anbefalinger:

1000-734, «veldig lav risiko»: anbefaler at kunden blir godkjent

733-550, «lav risiko»: anbefaler at kunden blir godkjent

549-443, «medium risiko»: anbefaler at kunden blir godkjent, men manuell vurdering bør gjøres.

442-310, «høy risiko»: anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden

309-1, «veldig høy risiko»: anbefaler avslag. 

Naturlig samarbeid

Experian og Defero ønsker nå å gjøre alle personer oppmerksom på sine kredittdata, og dermed hjelpe dem å ta første skritt mot en mer oversiktelig og bedre privatøkonomi.

Det første vi gjør for medlemmene våre er å hente ut deres kredittrapport og kredittscore fra Experian.  Dette koster vanligvis 49 kr via andre aktører, men Defero tar denne kostnaden for sine medlemmer slik at vår tjeneste er 100% gratis å benytte seg av. Dataen presentes deretter i en moderne og uformell, personlig rapport som gir brukeren oversikt over egen informasjon.

Innovasjonen i selskapet oppstår i forbindelse med de skreddersydde tilbudene brukerne deretter får presentert, basert på sin individuelle kredittscore. Det er ikke nytt å presentere privatpersoner tilbud basert på hvem de er, men det begrenser seg som regel til om du har en viss utdannelse, eller har besøkt en viss nettside. Via Defero får du tilbud basert på dine skarpe kredittdata, noe som gir en innsikt til våre partnere som er uten sidestykke. Vi er i flere spennende dialoger med banker, hotellkjeder, strømleverandører og flere, så tilbudsspekteret vil øke drastisk frem mot sommeren, forteller Tarjem.

Ønsker du å vite mer om Defero, kan du lese mer her